Email : info@concretecivil.com

Civil Software Training at Allahabad

Registration open

Engineering Surveying Questions????

Question (1): Surveys which are carried out to depict mountains, rivers, water bodies, wooded areas and other cultural details, are known as..

A: Cadastral Surveys

B: City surveys

C: Topographical surveys

D: Guide map surveys

E: Plane surveys

Question (2): Which of the following introduces an error of about 1 in 1000 if 20 m chain is used..
A: Length of chain 20mm wrong
B: One end of the chain 0.9m off the line
C: One end of chain 0.9m higher than the other
D: Middle of the chain 0.45m off the line
E: All of the above
Question (3): The total change in level along the line is equal to total back sights…
A: Minus total fore sights
B: The total rises minus total falls
C: The reduced level of last point minus reduced level of the first point
D: All of the above
 

Question (4): ABCD is a rectangular plot of land. If the bearing of the side AB is 75°, the bearing of DC is..
A: 75o
B: 255 o
C: 105 o
D: 285 o  

Question (5): Grid lines are parallel to..
A: Magnetic meridian of the central point of the grid
B: Line representing the central true meridian of the grid
C: Geographical equator
D: None of these  
Question (6): Total latitude of a point is positive if it lies..
A: North of the reference parallel
B: South of the reference parallel
C: East of the reference parallel
D: West of the reference parallel  
Question (7): In levelling operation..
A: The first sight on any change point is a back sight
B: The second sight on any change point is a fore sight
C: The line commences with a fore sight and closes with a back sight
D: The line commences with a back sight and closes with a foresight  
Question (8): The apparent error on reversal is..
A: Equal to the actual error
B: Twice the actual error
C: Thrice the actual error
D: None of these  
 
  Question (9): Magnetic declination at any place..
A: Remains constant
B: Does not remain constant
C: Fluctuates
D: Changes abruptly  
Question (10): Systematic errors are those errors..
A: Which cannot be recognized
B: Whose character is understood
C: Whose effects are cumulative and can be eliminated
D: None of these  

Answers…..

  1. C
  2. E
  3. D
  4. A
  5. B
  6. A
  7. D
  8. B
  9. B
  10. C

About The Author